Home » Werken bij » Vacatures » Werken & leren » Opleiding tot helpende

Werken en Leren: Opleiding tot helpende

(24 - 28 uur per week)

Sint Anna is op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde collega's voor een opleiding tot helpende die op zoek zijn naar een baan, waarin je écht iets voor een ander kan betekenen. Dit op een plek, volop in ontwikkeling, waar met hart en ziel gewerkt wordt aan liefdevolle zorg. Ons motto is dan ook: ‘iedere dag een mooie dag!’

Over de functie

Als Leerling Helpende word je via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) in 1-1,5 jaar opgeleid tot Helpende. Een prachtig beroep waarin je dagelijks wordt uitgedaagd om passende ondersteuning, verzorging, begeleiding en welzijn aan bewoners te bieden.

De opleiding start in februari en september bij het ROC in Boxmeer.Tijdens de opleiding Helpende kies je ook voor het keuzedeel Plus (niveau 2), zodat je na diplomering als Helpende Plus aan de slag kunt gaan. De BBL is een combinatie van werken en naar school gaan, waarbij de nadruk ligt op werken en leren in de praktijk. Je gaat één dag per week naar school, je krijgt deze deels vergoedt. De overige uren werk je in de zorg en onder begeleiding van collega’s leer je stap voor stap passende zorg, begeleiding en welzijn aan bewoners te bieden. Afhankelijk van je eerdere opleiding of werkervaring kan het zijn dat je de opleiding sneller doorloopt. Dit is maatwerk. Wie weet is de leerafdeling een passende werkplek voor jou gedurende één jaar van jouw opleiding! Een plek waar je, gecoacht door de leercoach, samen met mede collega’s in opleiding en stagiaires zorgdraagt voor een mooie dag voor onze bewoners.

Binnen Sint Anna is de sfeer ongedwongen, er wordt hard gewerkt, maar zeker ook gelachen. Samen met je collega’s zorg je voor een warm thuis voor bewoners, waarbij welzijn voorop staat en goede zorg is gegarandeerd. Maar wie kan beter vertellen hoe het is om bij Sint Anna te werken dan je toekomstige collega’s? Lees daarom vooral hun ervaringsverhalen.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Je komt bij Sint Anna in dienst en je krijgt een leer-/arbeidsovereenkomst voor minimaal 24 en maximaal 28 uur per week. In je leer-/arbeidsovereenkomst spreken we ook af dat we je na diplomering graag een vaste baan aanbieden voor de functie van Verzorgende IG! Ook spreken we een studie-overeenkomst af.

Je arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT en je inschaling kan afhankelijk zijn van je voorgaande werkervaring. Indien je geen werkervaring in de zorg hebt, bestaat de mogelijkheid om een oriëntatietraject te volgen. Hierbij maak je kennis met het werken in de zorg, zodat je een beter beeld krijgt van de praktijk en kan ervaren of het werken in de zorg echt bij je past.

  • Ben je 21 jaar of ouder? Dan ontvang je een startsalaris van € 2.210,77 bruto per maand (o.b.v. 36 uur). Ben je tussen de 16 en 20 jaar? Dan ontvang je een leeftijdsafhankelijk leerlingsalaris van min € 790,25 en max € 1.832,41 exclusief ORT (o.b.v. 36 uur) volgens cao VVT. Voor zover het salarisbedrag lager is dan het minimumloon, wordt het salarisbedrag aangevuld tot het minimumloon. 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken kandidaten die zich graag willen ontwikkelen en zin hebben om deze uitdaging aan te gaan. Bewoners hebben graag contact met medewerkers die vriendelijk en hartelijk zijn, geduld hebben, zich kunnen inleven in hen en zeker ook gevoel voor humor hebben.

Je bent minimaal in het bezit van:
• Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, of
• Havo/Vwo: overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4, of
• Mbo: diploma entreeopleiding.
Daarnaast ben je in staat om de combinatie van werken, leren en je privé-leven goed in balans te houden.

Vragen over deze vacature?

Wellicht heb je nog wat vragen, kijk even op onze site onder het kopje ‘opleiding’, daar vind je wellicht alvast wat antwoorden.

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen over opleidingstrajecten. 

Uiteraard kun je ook even contact zoeken met Marleen Janssen (adviseur Leren en Ontwikkelen) of team P&O, tel. 0485-571 541.

Is het tijd voor de volgende stap? Maak je interesse kenbaar door via onderstaand formulier je CV en (korte) motivatie te sturen. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden!

Direct solliciteren

Correct
Dit veld is verplicht
Correct
Dit veld is verplicht en moet een e-mailadres zijn
Correct
Dit veld is verplicht
Correct
Dit veld is verplicht