Samen Vertrouwd Aandacht Professioneel

Datum: 19-05-2021

Heropening Lavendel F1

18 mei is afdeling Lavendel F1 heropend als Psychogeriatrische afdeling. Door leegstand, onder andere veroorzaakt door corona, is de afdeling Lavendel F1 enkele maanden gesloten geweest. Tijdens de tweede coronagolf is deze afdeling tijdelijk een afdeling geweest voor bewoners met corona. De afgelopen weken zijn er voorbereidingen getroffen om nieuwe bewoners welkom te heten.

De afdeling

De afdeling, met mooi uitzicht op de tuin, biedt plaats aan 7 bewoners. Er worden ouderen opgenomen met diverse psychogeriatrische aandoeningen, bijvoorbeeld dementie. Arjan Bijker en Cindy Meijer maken deel uit van het team van deze afdeling.  Met dat team hebben zij zich de afgelopen weken ingezet om een fijne en veilige omgeving te creëren voor de toekomstige bewoners.

Een thuis voor bewoners creëren
“Hoe ga je bewoners zich thuis laten voelen? Dat is wat wij steeds in ons achterhoofd hadden” zegt Arjan die inmiddels al meer dan 10 jaar werkervaring heeft als Verzorgende IG & GespecialiseerdVerzorgende in de Psychogeriatrie . En dat is te merken aan de gezellige huiskamer waar we elkaar treffen. Cindy Meijer, heeft negen jaar werkervaring als verzorgend IG en is nu in opleiding tot verpleegkundige: “Alle basisbenodigdheden hebben we inmiddels op de juiste plek staan, ik heb veel zin om de nieuwe bewoners te gaan leren kennen.” Want dat is waar het om draait bij Sint Anna, bewoners en hun voorkeuren leren kennen en hierop anticiperen. Persoonsgerichte zorg staat hoog in het vaandel. Dat is ook de reden waarom de kasten in de woonkamer nog niet helemaal vol liggen met spellen, breiwerk of tekenspullen. “Eerst gaan we onze bewoners leren kennen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat ieder straks bezig kan zijn met wat hij of zij graag doet.”

Persoonlijke aandacht
“Het is natuurlijk voor niemand leuk om opgenomen te moeten worden of om je vader of moeder op te laten nemen.” Dat snappen ze beide maar al te goed. Ze gaan er met hun collega’s alles aan doen om de bewoners en hun familie/mantelzorgers te helpen om de nieuwe leefsituatie van de bewoner zo prettig mogelijk te maken. Familie mag, waar mogelijk, ook komen koken of op een andere manier betrokken worden bij momenten uit het dagelijks leven. Cindy: “We maken duidelijke afspraken en proberen alles zo positief mogelijk te benaderen.” Dat begint al bij het kennismakingsgesprek. “Wat klinkt er fijner? Wat kunt u niet meer? Of wat doet u graag zelf?’”.

Vragen?
Heeft u vragen over deze afdeling? Stuur ons een mail via communicatie@sintannaboxmeer.nl of bel naar  0485 - 571 541.

Terug naar het nieuwsoverzicht