Home » Werken bij » Werken & Leren » FAQs opleidingstrajecten

Vragen over opleidingstrajecten

Leuk dat je interesse hebt in het werken en leren bij Sint Anna. Klik hieronder op één van de vragen om direct het antwoord te kunnen lezen. 

Bekijk de informatie op deze pagina, dan krijg je een goed beeld. 

Goede vraag; dat helpen wij je heel graag onderzoeken. Daarom zullen de gesprekken plaatsvinden met jouw teamleider en een collega vanuit Leren & Ontwikkelen. Door jouw vragen en onze vragen komen we er samen achter of dit de juiste stap is voor jou in de zorg.

Je krijgt gemiddeld één dag per week les, met uitzondering van de schoolvakanties. De lesdagen zijn zowel theoretisch als praktijkgericht. En ja, ook huiswerk hoort erbij. 

Het kan zijn dat je samen met collega’s van Sint Anna in de lesgroep zit. Maar medestudenten kunnen ook werkzaam zijn bij andere zorginstellingen. Met zorgervaring, zonder zorgervaring en verschillende leeftijden. Zo kan er optimaal van- en met elkaar geleerd worden en zoek je elkaar gemakkelijk op bij vragen of in de samenwerking.

Nee, zeker niet. Wij kennen succesverhalen van leerlingen van 18 jaar tot collega's met meer dan 60 jaar levenservaring! We bekijken samen of dit een goede keuze is, in jouw levensfase / zorgcarrière.

Je staat er niet alleen voor. Je leert en werkt binnen een team van enthousiaste collega's. Daarnaast is er één collega die wordt aangesteld als jouw (werk)begeleider. Deze collega staat dicht bij jouw leerproces, is jouw eerste aanspreekpunt wanneer het om jouw opleiding gaat en kijkt uiteraard jouw opdrachten na.
Vanuit de onderwijsinstelling word je begeleid door de studieloopbaan (SLB) docent. Daarnaast hebben wij twee praktijkopleiders binnen Sint Anna. Zij zijn er ter ondersteuning van jouw begeleider en kunnen op verzoek van jou en/of de (werk)begeleider/docent ondersteunen of aansluiten bij een gesprek. Samen met jouw collega's vanuit het zorgteam, en in het speciaal jouw (werk)begeleider en de SLBdocent, ga jij deze uitdaging aan. Zij zijn jouw eerst aanspreekpunt op het gebied van onderwijs en praktijk en bieden jouw ondersteuning wanneer nodig. Dus maak er gebruik van, daar zijn ze voor!

Ja, graag zelfs! Zoals je weet zijn er grote tekorten aan zorgpersoneel en onze visie is dat tegelijkertijd leren en werken heel goed samengaat. Het is een praktijkgerichte opleiding, dus wat je leert kun je eenvoudig toepassen in de praktijk. En andersom. Neem ook zeker jouw praktijkervaring mee terug naar de lessen.

Nee, wij betalen de opleiding voor jou. Mocht je binnen twee jaar nadat je diploma hebt gehaald uit dienst gaan, dan betaal je (een deel) terug. Hiervoor tekenen we een leer- arbeidsovereenkomst en studieovereenkomst voor start van het opleidingstraject.

Samen gaan we voor de diploma-uitreiking. Wij begeleiden en ondersteunen jou in de weg hiernaartoe. Wij vragen tegelijkertijd van jou een actieve leerhouding. Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw leerproces, gaat actief aan de slag met opdrachten, haalt je informatie op en betrekt collega's waar nodig. Uiteraard binnen de kaders en bekwaamheden die jij op dat moment mag en kan dragen vanuit de opleiding. Aan de opleiding zijn ook praktijk- en theorie-examens gekoppeld. Deze dien je met een voldoende af te ronden. En wellicht voor jou vanzelfsprekend, maar ben je digitaal vaardig? Dat is wel belangrijk tegenwoordig!

We gaan ervan uit dat jij je best doet om de opleiding te halen, mocht dat dan toch niet lukken dan gaan we in gesprek om tot een oplossing te komen. Wellicht past een andere functie beter bij je. Mocht blijken dat je je onvoldoende inzet, dan vragen we je bepaalde kosten terug te betalen. Als je vóór aanvang van de opleiding een contract hebt bij Sint Anna, kun je hierop terugvallen en gaan we in gesprek wat een passende plek voor je kan zijn.

Ja, je komt (of blijft) in dienst bij Sint Anna, als Leerling. Je salaris wordt vastgesteld volgens de CAO en je andere arbeidsvoorwaarden zijn hetzelfde als andere medewerkers.

Werken in de zorg houdt in dat je geen ‘9 tot 5 baan’ hebt, maar hoe handig is dat! Shoppen op dinsdagmiddag, die ene serie toch nog afkijken vanavond omdat je morgen niet vroeg op hoeft en zo kun je vast nog veel dingen bedenken die je niet alleen ‘in het weekend’ zou willen doen toch? Als je kiest voor Sint Anna werk je minimaal 20,5 uur in de zorg per week. Dit hangt af van welke afdeling en hoeveel eisen je zelf hebt. We werken met een basisrooster, waardoor je 6 weken van tevoren weet wanneer je moet werken. Dit rooster wordt samen met jou, je team en de planners opgesteld. Voor dit rooster mag je 1 harde eis aangeven (bv een vast sportavond), en nog enkele wensen. De planners proberen zo veel mogelijk rekening te houden met de wensen van jou en je collega’s. Behalve werk is je vakantie natuurlijk ook belangrijk. Met een uurcontract heb je op jaarbasis omgerekend recht op ruim 6 weken vakantie.

Vacatures voor de leerafdeling

Wil jij weten in welke functies je op de leerafdeling kan werken? Bekijk dan onderstaande vacatures. 

Contact

Dat was veel informatie! We hopen dat je hiermee een goed beeld hebt gekregen van de opleiding, ons aanbod en verwachtingen en de mogelijkheden. Heb je nog een vraag? Neem contact op Marleen Janssen, adviseur Leren & Ontwikkelen, via tel. 0485 – 571 541.