Gastvrij Zorgzaam Spiritueel

Vrijwilligers

Bij Sint Anna zijn veel vrijwilligers actief. Hun hulp is onmisbaar om allerlei activiteiten te realiseren die voor bewoners belangrijk zijn. Zo hebben we huiskamerbegeleiders en begeleiders voor ontspanningsactiviteiten. Maar ook voor diverse andere activiteiten waardoor bewoners zich thuis voelen. Vrijwilligers bevorderen het contact van bewoners met de leefwereld buiten het verpleeghuis.

Woonzorgcentrum Sint Anna Boxmeer Quote Vrijwilligers 0032 febr 2015

“Ik vind het hartstikke leuk om te doen en zij zijn blij als ik er ben!”

Vivi Herwers: “Ik werk als vrijwilliger met heel veel plezier bij Sint Anna. Het is een ontzettend fijne werkplek, op een prachtige locatie met hele leuke werkzaamheden, bewoners en collega’s. Je voelt je hier zo gewaardeerd en welkom.

Ik zeg altijd “het is mijn tweede huis en familie”, zo voelt het voor mij, al gelijk vanaf mijn eerste werkdag. Ik voel me er echt thuis en kan het iedereen aanbevelen. Er zijn zoveel leuke dingen om mee te helpen. Ik doe bijvoorbeeld een kookactiviteit, individuele begeleiding, assisteren bij bewegen voor ouderen, helpen bij de dagbesteding en verder als er iets speciaals te doen is, zoals bv: bloemstukjes maken, sinterklaasmiddag, filmmiddag etc. Je krijgt ook heel veel vrijheid om te doen, wat je zelf leuk vind! Verder zit ik sinds kort ook in de Cliëntenraad, ook heel erg leuk. Ja, ik ben daar helemaal op mijn plek en het werkt ook echt van twee kanten, ik vind het hartstikke leuk om te doen en zij zijn blij als ik er ben!”
Lees meer

Vrijwilliger bij Sint Anna

Als vrijwilliger draag je bij aan een prettig sociaal leefklimaat en word je ingezet bij tal van activiteiten:

  • bewoners begeleiden bij leven in gemeenschap en de maaltijden, een wandeling of een uitje
  • assisteren bij recreatieve activiteiten zoals o.a. sport- en spelmiddagen, bingo en kaarten maken
  • assisteren bij het koffie inschenken, computeren of gewoon voor een praatje

Je krijgt begeleiding en aandacht om je snel thuis te voelen en wegwijs te maken. Wees niet bang initiatief te tonen en eigen ideeën in te brengen.

Een huis wordt niet zomaar een thuis. De extra aandacht die jij als vrijwilliger kunt geven aan de bewoners kan dat verschil maken. Je zult er veel waardering en gezelligheid voor terug krijgen.

Wil jij ook vrijwilliger bij Sint Anna worden?

Wij zien jou als een belangrijke aanvulling op de dienstverlening voor bewoners. Daarom investeren wij in bijscholing en kun je deelnemen aan activiteiten die voor medewerkers georganiseerd worden. 

Heb je interesse? Vul het inschrijfformulier in en wij nemen contact met je op.