Home » Nieuws » Dag van de Mantelzorg

9 november 2023

Dag van de Mantelzorg op 10 november: Een eerbetoon aan de onzichtbare helden

Op 10 november vieren we de Dag van de Mantelzorg, een dag waarop we onze waardering en erkenning uitspreken voor de onzichtbare helden in onze samenleving - de mantelzorgers. Vandaag staan we stil bij het verhaal van één van deze helden; Lily Roelofs.

Lily Roelofs, schoondochter van mevrouw Roelofs is een inspirerend voorbeeld van hoe deze visie in de praktijk wordt gebracht. Ze komt regelmatig op bezoek bij haar schoonmoeder, niet alleen omdat ze een bekend gezicht is, maar omdat ze op deze manier van 'iedere dag een mooie dag' probeert te maken voor haar schoonmoeder.

Voor Lily is mevrouw Roelofs als een tweede moeder. “Het glimlachende gezicht dat ma trekt wanneer ik binnenkom, is de beloning waar ik het allemaal voor doe” zegt Lily. De rest van de familie is Lily dankbaar voor wat zij doet voor hun (schoon)moeder, maar zij komen allemaal ook veelvuldig op bezoek. “Het maakt me trots dat ik met simpele dingen, zoals samen koffie drinken met mijn schoonmoeder, haar nog mooie dagen te kunnen geven. Ik wordt daar blij van en daar doe ik het voor met alle liefde."

Maar Lily staat niet alleen in haar inzet. Bij deze woongroep zijn meer mantelzorgers bijzonder actief en werken ze samen om elkaars lasten te verlichten. Samen trekken ze op, delen ze ervaringen en creëren ze gezamenlijk bijzondere momenten voor en met hun geliefden.

Beste mantelzorgers, jullie zijn de stille helden die elke dag het verschil maken en 'Iedere dag een mooie dag' maken voor je naaste. Dankzij de grote én de kleine dingen. Op de Dag van de Mantelzorg zijn we extra dankbaar voor alles wat jullie doen. Laten we samen stilstaan bij de waardevolle bijdrage van mantelzorgers, niet alleen op deze speciale dag, maar elke dag. Samen maken we de wereld een beetje mooier, 'Iedere dag een mooie dag'.

Ga terug naar het menu