Samen Vertrouwd Aandacht Professioneel

Datum: 21-05-2020

Aannemingsovereenkomst nieuwbouw Sint Anna stapje dichterbij

De reis naar ‘het nieuwe Sint Anna’ krijgt meer en meer gestalte. Onlangs heeft Sint Anna een tender uitgevoerd, bedoeld om vroegtijdig de samenwerking met uitvoerende partijen aan te gaan. Daarbij is onder meer de keuze gevallen op Bouwbedrijf Berghege uit Oss als hoofdaannemer.

Alle partijen nu ‘aan boord’!

De reis naar ‘het nieuwe Sint Anna’ krijgt meer en meer gestalte. Op 19 mei jongstleden heeft Sint Anna een tender uitgevoerd, bedoeld om vroegtijdig de samenwerking met uitvoerende partijen aan te gaan. Voor de hoofdaannemer is de keuze uiteindelijk gevallen op bouwbedrijf Berghege uit Oss. Behalve hoofdaannemer zal Berghege ook verantwoordelijk zijn voor de installatieonderdelen.

Het contracteren gebeurt in twee stappen. In eerste instantie wordt een bouwteamovereenkomst gesloten, waarmee de uitvoerende partijen onderdeel worden van het ontwerpteam. De expertise van de uitvoerende partijen wordt vervolgens meegenomen in de verdere uitwerking van het plan.

Bij het ondertekenen van de bouwteamovereenkomst werd uiteraard rekening gehouden met de ‘Corona spelregels’. Het ondertekenen door de bestuurders Enny Hoenselaar (Sint Anna) en Tom Bongers (Berghege) vond plaats in een grote ruimte bij Bouwbedrijf Berghege. Met het ondertekenen zijn nu alle hoofdpartijen voor het realiseren van de nieuwsbouw ‘aan boord’. Pas nadat er overeenstemming is over kwaliteit, prijs en opleveren van bestek en tekeningen, zal de aannemingsovereenkomst definitief worden ondertekend.

Nadat alle vergunningen zijn verkregen start de nieuwbouw van Sint Anna naar verwachting in april 2021. Na deze eerste bouwfase volgen de sloop en verwijdering van tijdelijk gebouw De Ark, waarvan de vergunning afloopt. Bouwfase 2 start in april 2022 en de oplevering zal in 2023 plaatsvinden.

06

Op de foto (vlnr):

  • Marjet Zegers strategisch adviseur facilitair Sint Anna
  • Elly Kahlert financieel adviseur Sint Anna
  • Enny Hoenselaar bestuurder Sint Anna
  • Tom Bongers directeur bouwbedrijf Berghege
Terug naar het nieuwsoverzicht