Samen Vertrouwd Aandacht Professioneel

Datum: 16-07-2021

Hoog water Maas

Het hoge water is inmiddels gezakt. Sint Anna heeft slechts zeer beperkte overlast gehad.


Vrijdag 16 juli 11:03

Verpleeghuis Sint Anna is dicht aan de Maas gelegen. Na de vele regen in ons land en in de ons omringende landen, staat het waterpeil van de Maas heel erg hoog. Vanuit het zuiden van Limburg verplaatst zich erg veel water door de Maas, maar vooralsnog zijn er voor Sint Anna geen extra maatregelen nodig. De verwachting is dat dit ook niet nodig gaat zijn. We volgen de actuele situatie op de voet en nemen als daar toch noodzaak voor lijkt te zijn voorzorgsmaatregelen. Hierover informeren we u door nieuwsupdates op deze pagina.

Vrijdag 16 juli 19:45
De Gelderlander heeft vandaag een bericht gepubliceerd over Sint Anna. In tegenstelling tot wat er in de Gelderlander vermeld staat, vreest Sint Anna niet voor het stijgende waterpeil in de Maas.

De Maas bereikt naar verwachting zaterdagmiddag haar hoogtepunt bij Boxmeer. De uiterwaarden zullen wel overstromen, maar de dijk is stevig genoeg en zal dat tegen houden. Sint Anna hoeft dus niet bang te zijn voor het wassende water.

Wel houden we de kelders onder de oudere gebouwdelen goed in de gaten. Want met het stijgen van het water in de Maas gaat ook het grondwaterpeil stijgen en dat gaat voor meer vocht in de kelders zorgen. We zijn dus goed voorbereid en in nauw contact met het Waterschap en Erfgoedinstelling Julie Postel. 

Vrijdag 16 juli 20:25
De gemeente Boxmeer is een live blog gestart m.b.t. de hoge waterstand. Hierop wordt ook gemeld dat een evacuatie van de gemeente Boxmeer met de te verwachten waterstanden niet aan de orde is.

Zondag 18 juli 13:30
De Veerstraat is momenteel alleen te bereiken vanuit de centrumzijde. Vanwege het hoge water is de Veerstraat vanaf de kant van Nutreco afgesloten. 

Terug naar het nieuwsoverzicht