Samen Vertrouwd Aandacht Professioneel

Datum: 08-06-2021

Nieuwbouw: eerste paal is geboord

De nieuwbouw van Sint Anna is vandaag officieel van start gegaan. Dit is gevierd met genodigden en uiteraard alle bewoners. Wethouder Willy Hendriks-van Haren van Boxmeer heeft samen met zuster Annelies Roelandt (Regionale overste Julie Postel) en Ineke Wever (bestuurder Sint Anna) de eerste paal geboord.

De eerste (mijl)paal
De bouw is officieel van start gegaan met de boring van de eerste paal. Wethouder Willy Hendriks - van Haren, Regionale overste Julie Poster Annelies Roelandt en bestuurder Ineke Wever voerden de symbolische handeling uit. Mevr. Hendriks - van Haren: “Deze eerste paal is een van de mijlpalen op weg naar eigentijdse nieuwbouw op deze voor Boxmeer belangrijke historische plek. Als gemeente mogen we straks trots zijn op deze kwalitatief hoogstaande en perfect in de omgeving passende ‘nieuwe’ Sint Anna, waar het heel fijn wonen en werken wordt” aldus de wethouder tijdens haar toespraak.

Toekomstvisie in lijn met de zusters van Julie Postel
De nieuwbouw wordt mede mogelijk gemaakt door een gift van Erfgoedinstelling Julie Postel. Sint Anna blijft in de geest van Julie Postel zorgen voor kwetsbare mensen, ook in de toekomst. Er is een woonvisie ontwikkeld waarbij rekening wordt gehouden met de positieve invloed van ‘groen’ op bewoners en personeel. Dit alles binnen kleinschalige verpleeghuiszorg waar mensen zich gekend voelen.

Amusement voor bewoners
Na een zwaar jaar waarin er weinig mogelijk was konden bewoners vandaag weer genieten van leuke activiteiten. Met veel enthousiasme zijn Markies August en Markiezin Acrilia van Aarle de Laat bij alle afdelingen langs geweest. Zij zijn vergezeld door een accordeonist. Daarnaast hebben alle bewoners genoten van een heerlijk frietje met bitterballen.

Terug naar het nieuwsoverzicht