Samen Vertrouwd Aandacht Professioneel

Datum: 16-04-2021

Nieuwbouw Sint Anna Boxmeer weer een stap dichterbij

Vrijdag 16 april 2021 hebben Tom Bongers (directeur Bouwbedrijf Berghege) en Ineke Wever (bestuurder Sint Anna) de aannemingsovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van Sint Anna. Een bijzonder moment!

Sint Anna Boxmeer gaat aan de Veerstraat in Boxmeer - samen met Bouwbedrijf Berghege - een nieuw verpleeghuis bouwen voor 160 bewoners. De bewoners zullen in kleinschalige woongroepen van acht mensen in een H-vorming gebouw hun nieuwe woonplek krijgen. Het gebouw telt vier woonlagen. Daarbij delen twee woongroepen een gemeenschappelijk entree en facilitaire ruimtes. De niet-woongroepgebonden activiteiten vinden plaats in het algemene deel op de begane grond.

Sint Anna droomt al jaren van een nieuw verpleeghuis. De voorbereiding is lang en intensief geweest en nu zijn we klaar om aan de slag te gaan. Het huidige pand, dat wordt gehuurd van de Congregatie van de Zusters van Julie Postel, is prachtig maar niet meer functioneel om de steeds meer complexere verpleeghuiszorg te leveren. Renovatie was niet mogelijk en daarom is gekozen voor nieuwbouw. In 2018 is samen met Elemans Van den Hork Architecten begonnen met de planontwikkeling van het nieuw te bouwen pand. Gelukkig heeft de coronacrisis de doorontwikkeling van de plannen niet in de weg gestaan en was het definitief ontwerp een feit in december 2020. Na de technische uitwerking zijn we nu zover dat in juni 2021 de eerste heipaal de grond in kan gaan. De eerste fase met 62 appartementen en het algemene deel zal een jaar later worden opgeleverd, in de zomer van 2022.

Bouwbedrijf Berghege zal samen met Welvaarts (Elektrotechniek - Domotica - Beveiliging) en Van Dijnsen (Installatietechniek - Beveiligingen) de nieuwbouw gaan realiseren.

Het project wordt ondersteund door de bureaus Van Aarle De Laat (Bouwmanagement begeleiding) en Klictet (Installatie Adviesbureau).

Terug naar het nieuwsoverzicht