Gastvrij Zorgzaam Spiritueel

Datum: 01-03-2017

Sint Anna geeft bewoners hun eigen stem

Enny Hoenselaar (52) is directeur/bestuurder bij Stichting Wooncentrum Sint Anna in Boxmeer. Om zelf betrokken te blijven in de zorg, trekt bestuurder Enny Hoenselaar in de zomer een wit uniform aan en loopt mee in de zorg. En die komt bij Sint Anna, als zorginstelling met een christelijke achtergrond, op een andere manier tot stand. Sint Anna werkt niet meer met een leidinggevende laag, maar met coaches en stafexperts. Doel: medewerkers in staat stellen om sneller te doen wat nodig is voor de klant. En die laatste mag - graag - flink van zich laten horen.

Sint Anna was een kloosterverzorgingshuis. Enny: ”Misschien was het hier daarom aanvankelijk hierarchisch. Ik vond het jammer dat de medewerkers niet buiten de lijntjes durfden te kleuren. Daarom hebben we medewerkers meer verantwoordelijk gegeven. We hebben dat in goede samenspraak met onze cliëntenraad en ondernemingsraad, verwoord in een ontwikkelplan over mooie zelfregulerende gemeenschappen richting Zorgkantoren Coöperatie VGZ. Dat ging over mensen in hun kracht zetten door leven en werken in gemeenschap, en welke positieve effecten wij daarvan verwachten voor de klant. Dit bespraken we samen. Gelukkig staat het zorgkantoor achter onze visie en gaf akkoord.”

Klanten betrekken

Klanten leven in Sint Anna in zelfregulerende gemeenschappen met 12 tot 14 bewoners, ondersteund door mantelzorgers, vrijwilligers en professionele zorgmedewerkers. In de gezamenlijke huiskamer wordt samen geleefd en gevierd. Bewoners krijgen of nemen ook een rol. Enny: “De een helpt met de was vouwen en de ander kookt samen met vrijwilligers. Dat hoort ook bij een zelfregulerende gemeenschap. Een bewoner vond dat het restaurant maar saai en doods was met kunstbloemen. Deze meneer zorgt er nu voor dat er elke twee weken verse bloemen op de tafel staan. Een andere bewoner wil tuinieren, maar zit in een rolstoel. Nou prima, dan gaan we een tuintje op hoogte regelen. Een architect die een nieuwe brug hier in de buurt bouwt, hebben we uitgenodigd. Een bewoner van ons die vroeger architect was, vond dit geweldig. De architect gaf vervolgens een lezing; prachtig, zowel voor de bewoner als voor de architect. Sint Anna kijkt naar wat iemand nog wél kan en probeert bewoners zoveel mogelijk in hun kracht te zetten. Enny: “Veel zorginstellingen zien graag rustige bewoners.  Ik wil juist recalcitrante bewoners en mantelzorgers die zich met alles bemoeien. Zeg maar wat je wilt en hoe je dat wilt.”

Gezamenlijk doel

“Ik werk fijn samen met de zorginkoper van Zorgkantoren Coöperatie VGZ”, vervolgt Enny. “Zij is net als ik inhoudelijk zeer betrokken bij de ouderenzorg. Alleen maar praten over cijfers en efficiënte processen, dat vind ik de verkeerde discussie. Het gaat over mensen van vlees en bloed, hun welzijn. Ze hebben een zorgvraag en zijn afhankelijk. Dus ik stel voor: laten we eerst praten over de inhoud, hoe het gaat met onze bewoners en waarom ze zo graag hier wonen. Want we hebben een lange wachtlijst.”

Het idee van een zelfregulerende gemeenschap is succesvol. “Medewerkers hadden aanvankelijk wat moeite met hun rol: vrijheid en meer verantwoordelijkheid”, aldus Enny. “Maar uiteindelijk waren we in staat om de hele leidinggevende laag eruit te halen. We hebben veel overleggen geschrapt en men doet meer zelf en met het team. Iedereen kan een beroep doen op een coach en stafexperts. Wij gaan naar teambeoordelingen in plaats van individuele beoordelingsgesprekken. Het effect is beter afgestemde zorg en meer voldoening, zowel bij de bewoners als bij de medewerkers. Er wordt een beroep op iedereen gedaan; je doet ertoe. Iedereen mag hier floreren en bloeit ervan op.”

Terug naar het nieuwsoverzicht