Samen Vertrouwd Aandacht Professioneel

Datum: 11-03-2020

voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Kom niet op bezoek bij verkoudheid, hoesten of koorts

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant om hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis als het kan. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om niet naar onze zorglocaties te komen als u een van de volgende klachten heeft: verkoudheid, hoesten of koorts.

Voor onze medewerkers geldt dit advies wanneer ze verkoudheidsklachten én koorts hebben. Twijfelt u? Blijf dan voor de zekerheid thuis. En kom met niet meer dan 1 bezoeker per cliënt. Zo hopen we het coronavirus bij Sint Anna buiten de deur te houden. Dat is belangrijk voor onze cliënten en ook voor onze zorgmedewerkers. Zij zijn belangrijk voor het verlenen van goede zorg.

Website RIVM

Dagelijks is er veel nieuws en informatie over het coronavirus. Dit levert ongetwijfeld vragen bij u op. Op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) (www.rivm.nl) vindt u heel veel antwoorden.

Goed voorbereid

Bij Sint Anna zijn we zeer alert op mogelijke besmettingen. In deze tijd van het coronavirus volgen we nauwgezet de tips en protocollen van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) en het RIVM.

Neem voorzorgsmaatregelen

We doen er alles aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We vragen u daarom onderstaande voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Deze maatregelen zijn heel simpel en gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken:

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep.
  • Schud geen handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

We vragen uw begrip

Medewerkers met verkoudheidsklachten én koorts krijgen het advies thuis te blijven. Dit kan dus betekenen dat we een lagere personele bezetting hebben. We doen er uiteraard alles aan om goede zorg te continueren. We vragen uw begrip als zaken misschien iets anders gaan dan u gewend bent.

Vragen

Hebt u nog vragen, raadpleeg dan de website van het RIVM (www.rivm.nl). Hebt u vragen over uw bezoek aan het zorgcentrum, overleg dan met het zorgteam, eventueel telefonisch. Dank voor uw begrip en medewerking.

Terug naar het nieuwsoverzicht