Samen Vertrouwd Aandacht Professioneel

Medewerkers

Waardevol werken èn leven!

Natuurlijk kunnen de bewoners van Sint Anna rekenen op uitstekende en liefdevolle zorg. Dat mag je toch wel verwachten van een zorginstelling, nietwaar? Maar bij Sint Anna gaan we verder. Hier tillen we de zorg op maat naar een heel ander niveau, waarbij onze bewoners waarde kunnen blijven halen uit elke dag. Zodat ze uniek oud kunnen zijn en blijven. Wat dat verdienen ze! Kiezen voor Sint Anna...is kiezen voor waardevol leven, maar ook: waardevol werk!

Zingeving

We laten onze bewoners in hun waarde. Behalve dat ze kunnen rekenen op de beste zorg, komen we ook tegemoet aan hun persoonlijke wensen, niet alleen wat hun gezondheid betreft.

Oprechte aandacht, een luisterend oor, ruimte voor een goed gesprek: het zijn zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn. Waarbij we ook de levenswijze, achtergrond, normen, waarden en geloofsovertuiging van onze bewoners niet vergeten. Zodat elke bewoner hier een fijn leven kan leiden, op een plek die zoveel mogelijk als thuis voelt.

 En jij dan?

Als jij over de brug komt, komen wij ook over de brug! Want ook jij bent uniek, en dat snappen we! Dat betekent dat je hier als medewerker en collega gezien wordt. Jouw mening, initiatief en ideeën worden zeer op prijs gesteld. Sint Anna is een kleinschalige organisatie, waar wordt geleefd en en gewerkt in kleine gemeenschappen. We denken graag met elkaar mee, de lijnen zijn kort en we weten elkaar snel te vinden. Jij krijgt alle ruimte en vrijheid om je werk samen met jouw gemeenschap van bewoners, collega’s, mantelzorgers en familie zo goed en effectief mogelijk in te richten. Dus heb jij ideeën om het voor de bewoner èn je team nog aangenamer te maken, dan krijg je alle ruimte om dit in te brengen  en uit te werken.

 

Woonzorgcentrum Sint Anna Boxmeer Werken Wasserij febr 2015

De vuile was blijft binnen

Zeven vaste medewerkers met vrijwilligers én bewoners vormen het enthousiaste team van de wasserij binnen Sint Anna. Deze eigen wasserij, ooit opgezet door de zusters van Julie Postel als wasserij voor het klooster, is een unicum in de verpleeghuiszorg.

Het vaste team bestaat uit:
Carla van de Lockant, in dienst vanaf 1979
Erny Verniers, in dienst vanaf 1985
Jolanda Cornelissen, in dienst vanaf 1986
Leny Bulder, in dienst vanaf 1994
Jeanne van den Bosch, in dienst vanaf 1997
Margo Berbers, in dienst vanaf 2010
Elly Ketelaars, in dienst vanaf 2013

In een groepsinterview geven de dames aan: “Alle 180 bewoners kunnen op ieder moment, en zo vaak ze willen, hun was aanleveren. De lijnen met de verzorgenden van de afdelingen zijn kort en problemen worden snel opgelost. Zo kan er veel service aan bewoners gegeven worden. Wij zien veel namen en kleding voorbij komen, maar geen gezichten. Soms herkennen we bewoners op de gang aan de hand van de kleding.”

De medewerkers werken allen graag in de wasserij, het is volgens hen een unieke werkplek. Dit werd ze extra duidelijk toen zij in 2014 een werkbezoek brachten aan een grote wasserij in Brabant. Margo: “De druk van de productie daar was zo hoog, dat ze de bovenkleding ook nooit zo kunnen behandelen en afleveren als wij. En als je dat toch wilt, dan betaal je de hoofdprijs.”

“Werken bij Sint Anna voelt als een warm bad; fijn werk, goede teamverstandhouding en er is veel aandacht voor goede en prettige werkomstandigheden. We hebben een gezellig vrouwenteam, maar zijn ook kritisch naar elkaar. Dat hoort bij goed werk leveren. De vuile was blijft binnen”, aldus Margo, Leny en Erny.
Lees meer

Werken en spiritualiteit

Wij werken vanuit de christelijke levensbeschouwing. Je hoeft zelf niet gelovig te zijn om hier te werken, maar waarden die wij van wezenlijk belang vinden in de bejegening van mensen zijn eerbied, respect, ontmoeting, in gesprek en gastvrijheid. Religie is iets dat elke dag op elk moment gebeurt en niet alleen plaatsvindt in de kapel. 

Ben je geïnteresseerd in werken bij Sint Anna? Klik dan hier of er een geschikte vacature voor je is. Wil je reageren op een vacature of een open sollicitatie sturen? Stuur dan je sollicitatiebrief en gegevens naar Sint Anna, Veerstraat 49, 5831 JM Boxmeer t.a.v. de afdeling P&O of via vacatures@sintannaboxmeer.nl